Terug

Bo werkt sinds februari 2021 bij CROP, en begon met als HBO stagiair, na CROP te hebben gesproken op een stagemarkt van de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe lang werk je nu eigenlijk al bij Crop?

Ik zit hier sinds 1 februari 2021. Toen begon ik met mijn hbo-stage. Dat kwam doordat ik CROP tegenkwam op een stagemarkt van de HvA. Ze behandelden mij niet als een ‘stagiair’, maar, gewoon, als volwassene. Gelijkwaardig. Niks over een eventueel assessment of bijzondere voorwaarden waar je aan moet voldoen.

En dat merkte ik ook tijdens mijn stage; ik hoefde mij niet anders te voelen. Ik voelde mij een volwaardige collega.

Waarom bleef je bij CROP werken? Sommige stagiairs willen na hun stage ergens anders kijken. Had jij dat niet?

Ik kon wel ergens anders gaan kijken na  mijn stage, maar ik heb het zo supererg naar mijn zin hier. Ik krijg nog steeds nieuwe mogelijkheden. Ook sta ik vaak in direct contact met de klant, dat krijg je nooit zo snel bij een big4-kantoor. Adviezen maak ik samen met mijn collega’s, of soms met de partner van de vestiging.

Er is geen barrière om bij elkaar binnen te stappen, dat vind ik belangrijk.

En hoe is het team?

Het is eigenlijk altijd gezellig met mijn collega’s van Tax hier op Hoofddorp. Er is goede begeleiding en we pakken veel zaken écht als team op. Maar ook buiten Tax of de vestiging om, doet CROP er veel aan om collega’s te binden. Met gezamenlijke cursusdagen of een CROParade, waar alle collega’s van ’t land samenkomen, leer je veel nieuwe mensen kennen.

Er is nu ook een nieuwe werkstudent begonnen, dat vind ik wel leuk want ze is van mijn leeftijd. Ik ga haar begeleiden, dus da’s ook wel weer spannend!

Ben je een goede begeleider, denk je?

Oei, dat vind ik lastig om te zeggen; ik vind het wel heel belangrijk om een goede begeleiding te kunnen bieden. Dus ik probeer haar goed te helpen bij vragen.

Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

Nog zo’n lastige vraag. Sociaal en gemakkelijk in de omgang? En een harde werker, denk ik. Soms ben ik ook een beetje een stresskip. Waar collega’s wat relaxter onder druk zijn, heb ik vaak iets van “hoe gaat dit ooit goedkomen?!” Maar ze hebben ook al wat meer ervaring, dus misschien moet ik dat gewoon nog krijgen.

Wat vind je belangrijke eigenschappen van een belastingspecialist?

Zeker weten waar je het over hebt. Zorg dat je 100% achter je werk staat. Een verkeerde verwachting is zó gemaakt bij een klant. En weet je het niet? Geef dat dan ook toe. Zoek het dan ook uit of vraag het dan aan je collega’s.

Waar ben je het meest trots op?

Laatst was er een casus van een oudere klant die ziek is, en een liquidatie had aangevraagd van zijn bv. Ik heb toen de hele liquidatieprocedure zelf uitgeplozen en opgepakt. Daarbij had ik het contact met de klant, en kon ik het hele stappenplan, van begin tot eind, zelfstandig uitvoeren. De bv moest opgeruimd worden, bankrekeningen gesloten en formulieren op orde gemaakt worden. Hij had al genoeg aan z’n hoofd, dus hij was blij ontzorgt te worden. Ik was trots hem zo te kunnen helpen.

Wat zou je toekomstige CROP’ers adviseren?

Ben jezelf, durf op mensen af te stappen, en probeer niet alles zelf uit te vinden. Doe gezellig mee met sociale evenementen (als je dat wilt). Geef aan wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt, want er kan veel bij CROP. Zelf ben ik er stiekem ook nog niet zo goed in, dus misschien is dit ook een advies naar mijzelf, haha!

Wil je ook beginnen als stagiair of werkstudent bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.