Home

Op deze pagina vind je de antwoorden op vragen die onze collega’s vaak krijgen tijdens sollicitatiegesprekken en open dagen bij bijvoorbeeld scholen en bedrijven.

Top 3 veelgestelde vragen

Hoe groot is de organisatie CROP?

In totaal werken wij met ca. 300 professionals elke dag met veel plezier voor onze ondernemers. We hebben 5 vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht. Stuk voor stuk bemand door professionals met veel vaktechnische expertise en een gezonde dosis commerciële en sociale vaardigheden.

Wat voor soort klanten heeft CROP?

Ons klantenpakket is divers en bestaat uit zowel nationale als regionale klanten van diverse omvang uit de midden markt, in verschillende branches. Het zijn met name grotere mkb-bedrijven (meer dan 100 werknemers) met ambitie. We werken het liefst voor klanten die willen groeien, zodat wij kunnen meegroeien. Veel grote familiebedrijven, waarvan diverse met een internationale uitbreiding. Bijna altijd zijn het ondernemers, waar je dus ook direct mee aan tafel zit. Kies je voor CROP, dan kies je voor echte ondernemingen met daarachter echte mensen. Het is fijn als jij over een brede interesse beschikt, zodat je kunt inspelen op de behoeftes van onze diverse type klanten.

Hoe is de begeleiding bij CROP?

Bij CROP word je goed begeleid. Je hebt vanaf indiensttreding een buddy, een mentor en een leidinggevende.

Werken bij CROP

 
Hoe ziet de onboarding eruit?
Op de eerste twee werkdagen van iedere maand organiseren we de onboarding. De onboarding is voor iedereen, van stagiair tot senior. De eerste dag staat in het teken van elkaar en CROP leren kennen, op een gezellige en informele manier. Verschillende collega's vertellen iets over CROP, wat we te bieden hebben, waarvoor je bij wie terecht kan en wat onze visie is. Ook worden er portretfoto's gemaakt (als je dat wil), krijg je een rondleiding en neem je je laptop in ontvangst. Op de tweede dag leer je alle systemen die we bij CROP gebruiken kennen.
 
Wat is de rol van een buddy?
Een buddy is degene die je wegwijs maakt bij de alledaagse dingen en maakt de overgang naar een nieuwe baan een stuk gemakkelijker. Door een nieuwe medewerker aan een ervaren collega te koppelen, krijg je informatie en kennis uit eerste hand en word je sneller ingewerkt. Buddy’s kunnen je namelijk voorzien van informatie die in geen enkel personeelshandboek te vinden is. Met het buddy-systeem geeft CROP nieuwe medewerkers nóg meer steun en zelfvertrouwen.
 
Wat kan een mentor bij CROP voor mij betekenen?
Na ongeveer een maand kies je zelf een mentor uit. Je mentor is een soort vertrouwenspersoon, waarbij de focus op ontwikkeling ligt.
 
Hoe word ik beoordeeld?
De functioneringsgesprekken zijn vervangen voor ontwikkelgesprekken. In overleg met jouw leidinggevende, bepaal je je eigen (leer)doelen en samen probeer je daar te komen. Je wordt beoordeeld aan de hand van het ontwikkelgesprek in combinatie met je prestaties gedurende het hele jaar en jouw functioneren binnen het team.
 
Werken jullie met urentargets?
Nee, maar we houden wel onze uren bij om inzicht te krijgen en bij te kunnen sturen.
 
Hoe vaak krijg je loonsverhoging?
Er zijn twee momenten in het jaar waarop je promotie kan krijgen, in juli en december. Loonsverhoging is afhankelijk van de prestaties van de organisatie en jouw individuele presteren. Waar mogelijk stijgen onze lonen natuurlijk met de inflatie mee.
 
Hoe zorgen jullie voor een goede werk-privé balans?
Met onze tijd-voor-tijdregeling mogen al onze collega's overuren bijhouden en deze op een ander moment opnemen voor vrije tijd. Ook krijgen alle collega's (o.b.v. een 40-urige werkweek) 29 vakantiedagen per jaar. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om thuis te werken (inclusief thuiswerkplek), parttime werken en hebben we flexibele werktijden.
 
Is het mogelijk om bij CROP parttime te werken?
Bij CROP kan je parttime werken, bijvoorbeeld omdat je minder wilt werken vanwege je gezin, of als je naast je baan een studie volgt. Bij CROP kan je duaal werken en studeren via HBO en WO.
 
Is het mogelijk om vanuit huis te werken?
Onze IT-omgeving is ingericht op digitaal werken, dit kan op locatie, maar ook vanuit huis.
 
Mag je zelf weten wanneer je thuis werkt?
Ja en nee, we moedigen flexibiliteit aan maar deze afspraken maak je uiteraard in overleg met je leidinggevende en collega’s.
 
Zijn er flexibele werktijden of mogelijkheden tot thuiswerken?
Jazeker, thuiswerken of jouw tijd flexibel indelen is mogelijk bij CROP. Uiteraard wel in overleg met je leidinggevende.
 
Hoe zijn de verschillende teams over de vestigingen verdeeld?
In principe kunnen collega's van alle servicelijnen op alle locaties werken. Afhankelijk van je functie, heb je vaak wel een standplaats en ben je meer of minder op de andere locaties te vinden. Dit vindt uiteraard in overleg met je leidinggevende plaats.
 
Hoe ziet samenwerken tussen verschillende vestigingen en teams eruit?
Als er op de ene locatie handen tekort zijn en op een andere meer ruimte is, dan proberen we dat met elkaar op te vangen. Datzelfde geldt voor de verschillende specialismen binnen CROP. Afhankelijk van de specifieke vraag van klanten, kijken we of we dit op een andere locatie in huis hebben. We zijn daarin flexibele en uiteraard is er op afstand ook veel mogelijk.
 
Heeft CROP een leaseregeling?
Bij CROP hebben wij een mobiliteitsregeling. Wanneer je op basis van de leaseregeling recht hebt op een leaseauto, dan kan je ook kiezen voor een mobiliteitsbudget, daarbinnen mag je zelf een auto kiezen. Je maakt aanspraak op een leaseauto als je 24 uur of meer per week werkt en 5.000 of meer zakelijke kilometers per jaar rijdt (exclusief woon-werkverkeer). Startende CROP’ers die veel op de weg zitten, krijgen ook een leaseauto. In je eerste jaar is dat de Toyota Aygo X (a.k.a. CROP CROSS). Na een jaar rijden heb je de mogelijkheid je eigen leaseauto te kiezen.
 
Welke studiemogelijkheden zijn er?
Bij CROP is veel mogelijk op het gebied van opleiding en er zijn verschillende regelingen op het gebied van studieverlof en studiekosten. De meeste opleidingen die onder onze studieregeling vallen, worden door CROP betaald. Bijvoorbeeld een voltijd of deeltijd Bachelor/Master of Science in Accountancy of de NOB beroepsopleiding. Daarnaast stelt CROP voor een - in onderling overleg bepaalde studie of opleiding - 50% van de onderwijsuren ter beschikking. In diverse situaties heb je bovendien recht op studieverlof, bijvoorbeeld om te leren voor je examen.
 
Wat voor soort opleidingen verzorgt CROP?
Vanuit CROP worden jaarlijks Talent Academy's en Mastercourses georganiseerd, voor onze collega's van Accountancy & Advies, Tax, Legal en Audit & Assurance. Verder zijn alle opleidingen, gerelateerd aan je functie, bespreekbaar.
 
Hoe snel kan je doorgroeien?
Dat is natuurlijk afhankelijk van je presteren en je eigen ontwikkeling. In ons loopbaanmodel zijn alle doorgroeimogelijkheden per functie omschreven.
 
Hoe zorgen jullie ervoor dat vaktechniek op peil blijft?
Onder andere door onderling overleggen te stimuleren, regelmatig (lokale) kennissessies te plannen, onze mastercourses en talent academy's, verzending van onze maandelijkse nieuwsbrieven en het beschikbaar stellen van hulmiddelen zoals checklists en handboeken.

Cultuur

 
Hoe zou je de bedrijfscultuur beschrijven?
CROP heeft een open en gezellige bedrijfscultuur, waar hard wordt gewerkt en er aandacht is voor elkaar. Kwaliteit is de basis van alles wat we doen, dus dat betekent ook een professioneel kritische blik en vragen durven stellen.
 
Wanneer past iemand bij CROP? En wanneer niet?
We zoeken altijd naar echte teamspelers met een brede interesse voor wat er speelt in de maatschappij. Bij CROP werken we graag samen en vinden we het ook fijn om buiten het werk om dingen met elkaar te doen. We houden niet van ellebogenwerk. Een goede werk-privébalans vinden we ook erg belangrijk. We zeggen niet voor niets: de mensen maken CROP. Ben je iemand die juist heel competitief is ingesteld en graag werkt met harde targets en daarvan afhankelijke bonussen, dan zien we in de praktijk dat het vaak niet goed past binnen onze teams.
 
Wat zijn de belangrijkste karaktereigenschappen die jullie zoeken?
Natuurlijk ben je nauwkeurig en ga je degelijk te werk. Je bent goed in staat je rug recht te houden en zaken bespreekbaar te maken. Naast vakbekwaam zijn veel CROP’ers over het algemeen sociaal en zorgzaam. Ze hebben hart voor de zaak, zijn loyaal en gedreven. Er is een grote groep collega's die hier al heel lang werkt. De mensen maken CROP is niet iets dat we alleen maar zeggen, je merkt het ook echt. Speelt er bijvoorbeeld iets op privévlak, dan kijken we naar elkaar om.
 
Wat zijn de verschillen tussen CROP en een Big Four kantoor
Een heel belangrijk verschil voor veel van onze collega’s, is dat je bij CROP op een heel diverse afdeling werkt. Op één dag spreek je zowel een accountant, jurist als een fiscalist bij het koffiezetapparaat. Je zit hier niet met alleen maar fiscalisten of alleen maar accountants op een afdeling. Bij CROP wordt je veel breder opgeleid en krijg je dus een bredere basis. Je mag hier sneller meer doen en krijgt meer verantwoordelijkheid. Je zit bij CROP bijvoorbeeld ook al heel snel direct met de ondernemer zelf aan tafel. Ook heerst hier geen overwerkcultuur. Binnen onze tijd-voor-tijdregeling worden al jouw overuren bijgehouden, zodat je deze op een ander moment kunt opnemen.
 
Is er een cultuur van ‘altijd bereikbaar zijn’?
In principe niet. Vrij is vrij.
 
Wat maakt CROP uniek?
We zeggen dus echt niet voor niets: de mensen maken CROP. Dat uit zich onder andere in de aandacht die we voor elkaar hebben. Er is oprechte interesse om elkaar te leren kennen. Maar we willen ook leren waar jij goed en minder goed in bent, zodat we je kunnen helpen je te ontwikkelen. Het gaat misschien te ver om CROP een familie te noemen, maar er werken hier wel heel veel mensen-mensen. Familie en vrienden zijn voor veel van onze collega’s heel belangrijk.
 
Is er een bepaalde kantoorroutine?
Afhankelijk van hun afspraken, komen de meeste collega's ongeveer tussen 8 uur en half 10 binnen. Als dat in je agenda past, kun je uiteraard voor de file weg. Er zijn veel collega’s die samen lunchen en andere collega’s gaan met elkaar wandelen. Op iedere locatie is er in iedere geval een fijne plek of kantine om (samen) te lunchen. Niets moet en (bijna) alles mag. 😉
 
Organiseert CROP bedrijfsuitjes of andere sociale activiteiten?
Heb je even? Ieder jaar komen in ieder geval de CROP Champions League en de nieuwsjaarsbijeenkomst terug met alle CROP’ers van alle locaties. Daarnaast organiseren we met enige regelmaat de CROParade, een dag vol inspiratie en verbinding voor en door CROP’ers. Per locatie zijn er bovendien city- en skitrips, kerstdiners, zomer-barbecues, kantoorborrels en is er een groep collega's die regelmatig met elkaar sport of meedoet aan hardloopwedstrijden. Ook organiseren we jaarlijks een Sinterklaasfeest voor collega's met kleine kinderen.
 
Werkzaamheden zijn overal hetzelfde, de mensen waar je mee gaat samenwerken maken het verschil. Is dat zo?
Ja en nee. Je collega's maken natuurlijk het verschil. Wij zeggen niet voor niets: de mensen maken CROP. Maar de werkzaamheden zijn natuurlijk ook niet overal hetzelfde. Bij CROP kan je je bijvoorbeeld heel snel ontwikkelen, als junior collega mag je al snel mee naar de klant. Je kunt hier veel verschillende dingen leren en je breed ontwikkelen.

Solliciteren

 
Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
Neem contact op met één van onze recruiters of solliciteer direct via onze website. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis, met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen, in een tweede gesprek gaan we dieper in op de functie. Is ieder enthousiast dan volgt er een arbeidsvoorstel. Zie voor meer informatie over onze sollicitatieprocedure de gekleurde balk onderaan deze pagina.
 
Waarom is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure?
Met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen. De uitkomst wordt - bij indiensttreding - tijdens het eerste jaar bij CROP ingezet als leidraad voor jouw persoonlijke ontwikkeling. In een ca. 3 uur durend assessment, behandelen we een persoonlijkheidstest, motivatietest, ontwikkelfasevragenlijst, zelfinschatting van competenties en een capaciteitentest.
 
Wat voor contract krijg je bij CROP bij indiensttreding?
In eerste instantie ontvang je een jaarcontract met de intentie deze na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.
 
Waarom zou ik voor CROP kiezen?
Bijvoorbeeld omdat je veel wilt leren, breed opgeleid wilt worden, flexibel je tijd wil indelen en een goede balans tussen werk en privé zoekt. Wat we ook veel van onze collega’s horen, is dat ze het gevoel hebben echt het verschil te kunnen maken. Zowel voor CROP als voor hun klanten. We hebben alle expertises in huis, maar omdat onze organisatie niet zo groot is als een Big Four, heeft wat jij zegt en doet impact. Jouw mening doet ertoe en je kan de groei van CROP meehelpen vormgeven.

Tax

 
Is CROP een NOB-kantoor?
Ja, CROP is aangesloten bij de NOB. NOB is de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, de beroepsvereniging van universitair opgeleide belastingadviseurs in Nederland.
 
Zijn al jullie fiscalisten allround of zijn er ook specialismen?
Op iedere CROP-locatie vind je allround fiscalisten met een brede basiskennis. Over onze locaties heen hebben we daarnaast specialistische teams die uitblinken in vakgebieden zoals btw, (internationale) loonheffingen, international tax & transfer pricing, estate planning, successie & financiële planning, tax technology en tax compliance. Op die manier kunnen we onze klanten bij ieder fiscaal vraagstuk bijstaan met de beste expertise en oplossingen op maat.
 
Wat doen jullie op het gebied van Tax Technology?
Bij CROP transformeren we de fiscale praktijk met innovatieve technologieën. Ons Tax Technology team automatiseert onder andere routinematige processen met RPA (robotic process automation), analyseert data voor waardevolle inzichten en ontwikkelt rapporten en dashboards met PowerBi. We blijven groeien door de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals ChatGPT, te onderzoeken en te implementeren. Het team enthousiasmeert bovendien collega’s over het gebruik van technologie om onze dienstverlening continu te verbeteren. Zo combineren we diepgaande fiscale kennis met technologische innovatie om de best mogelijke resultaten voor onze klanten te behalen.
sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast over CROP of over een specifieke vacature? Neem contact op met één van onze recruiters of solliciteer direct via de website.

Sollicitatie

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis. We leggen met veel plezier uit wie we zijn, hoe we werken en wat we voor jou kunnen betekenen. Jouw wensen vinden we belangrijk.

Eerste gesprek

Met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen. De uitkomst wordt – bij indiensttreding – tijdens het eerste jaar bij CROP ingezet als leidraad voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Online assessment

In een tweede gesprek gaan we dieper in op de rol, functie, verantwoordelijkheden en het team. Vaak schuift er nog een andere collega uit het team aan, voor een nadere kennismaking.

Tweede gesprek

Gefeliciteerd! Iedereen is enthousiast, op basis van de gesprekken en jouw wensen doen we je een passend arbeidsvoorstel.

Arbeidsvoorstel

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract met de intentie deze na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.

Contract