Terug

Walid Sediq werkt bij CROP als Tax manager. We vragen hem naar zijn drijfveren, zijn ervaring bij CROP tot nu toe en de verschillen met zijn vorige werkgevers.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Mijn naam is Walid Sediq. Ik ben bijna vader van twee kinderen. Dat speelt op dit moment wel de grootste rol in mijn leven en daar ben ik ook het meest trots op.”

“Toen ik de eerste keer vader werd, was dat onontgonnen terrein voor me. Ik wist niet wat me te wachten stond. Maar ik ben nieuwsgierig en sta open voor nieuwe dingen. De tweede keer keek ik er vooral met open armen naar uit.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik denk als vriendelijk, rustig, maar ook als ambitieus en een doorzetter. Ik vind een goede band met de mensen om me heen heel belangrijk. Mijn overtuiging als mens is dat je andere mensen moet behandelen, zoals je zelf ook behandeld wil worden. Ik denk dat je dat ook gewoon terugkrijgt in het leven. Presteren kan iedereen, maar het vergt veel meer commitment om een relatie met mensen op te bouwen die op lange termijn zijn vruchten afwerpt.”

Hoe komt dat terug in je werk?

“We zijn als team best wel close. Ik probeer tijd vrij te maken om dingen goed uit te leggen; zaken gestructureerd en visueel maken voor de junioren. Ik kan me nog goed herinneren, dat het echt verschil maakt als iemand de tijd neemt om je iets te leren.”

“Als adviseur vind ik het ontzettend belangrijk om volledig te zijn in mijn advies en op een vriendelijke manier aan kennisoverdracht te doen. Net zoals bij een dokter. De klant heeft natuurlijk een deel van de informatie, maar wij hebben ons verdiept in de wereld van fiscaliteit. Dat vraagt soms om een iets andere aanpak.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Na een tijd aan de andere kant van de tafel te hebben gezeten, wilde ik graag terug naar de adviespraktijk. De inhoud in. Dat was snel geregeld bij CROP. Ik zat in een enorm positieve vibe, had meteen een goede klik met mijn leidinggevenden en mocht direct voor inhoudelijk interessante klanten aan het werk.”

“Ik heb ook bij een Big Four gewerkt en moet bekennen dat ik daardoor even heb getwijfeld. Maar mijn klantenportefeuille ziet er bij CROP qua werkinhoud en diepgang eigenlijk precies hetzelfde uit. Ook het internationale karakter zit er voldoende in, dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Met de kennis van nu zou ik exact dezelfde keuze maken.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Als heel leerzaam en met een leuk team. Je komt hier in de praktijk zoveel dingen tegen, dat ik me op veel vlakken kan ontwikkelen. Ik werk veel direct samen met de partners, die me alles toevertrouwen. Dat ervaar ik echt als een verademing. Ik krijg alles van a tot z mee, dus het werk is heel levendig.”

“Klanten kiezen voor CROP omdat wij aandacht en kwaliteit leveren. Er zit hier enorm veel kennis en dat zijn we nu commercieel goed aan het benutten. Zo werken we op dit moment aan een praktijk gespecialiseerd in transfer pricing, waarvoor we veel potentie op de markt zien. Ik vind het echt ontzettend leuk om daaraan mee te bouwen.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

“De zelfstandigheid die ik in alle lagen van de organisatie zie. Het valt me op dat iedereen hier enorm betrokken is, of het nou om klantwerk of vakinhoudelijke onderwerpen gaat. Je mag hier zijn wie je wilt zijn en krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat verandert je instelling, je gaat meer rechtop zitten. Dat maakt CROP voor mij.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Wees niet bang voor te weinig uitdaging. Vakinhoudelijk is het werk echt vergelijkbaar met een Big Four, je gaat hier evenveel – zo niet meer – zien en groeien. Bovendien krijg je er bij CROP een stukje ondernemerschap en zelfstandigheid bij, dat maakt het hier echt anders.”

Interesse? Bekijk hier onze vacatures.