Terug

Tjeerd van der Meulen, vader van drie kinderen en Director Assurance bij CROP, vertelt wat de rol van accountant voor hem betekent.

Wat doe jij graag in je vrije tijd?

“Ik heb drie hobby’s en die hebben alle drie een naam. Meestal zijn mijn weekenden daarmee wel opgevuld!”

Hoe ervaar jij werken bij CROP?

“Werken bij CROP betekent voor mij veel werkplezier. Het allerleukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen, met collega’s maar ook met klanten. De gesprekken die we voeren gaan niet alleen over cijfers, maar juist ook over mensenlevens. Over wat ze doen en wat ze beweegt. Als je dat weet, dan weet je ook het verhaal achter de cijfers. De mens maakt dat ik accountant geworden ben.”

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd?

“De belangrijkste les die ik heb geleerd bij CROP is om de kansen te grijpen die voorbij komen. En niet met één hand, maar gewoon met twee handen.”

Waarom ben je accountant geworden?

“De reden dat ik heb gekozen voor dit vak is dat de rol van accountant een hele belangrijke is in de maatschappij. Dat is dé vertrouwenspersoon en ik vind het heel gaaf om er aan bij te mogen dragen, dat er meer betrouwbaarheid in de wereld is. Ook op maatschappelijk vlak, dat mensen mogen vertrouwen op de cijfers die er liggen. Dat je daaraan hebt bijgedragen en dat je ook een soort van voorbeeldfunctie hebt. Mijn grootste hobby is eigenlijk stiekem wel mijn werk.”

Wat betekent ondernemerschap voor jou?

“Ondernemerschap is wat mij betreft het beste in elkaar naar boven halen. Elkaar helpen door kritisch te zijn en soms ook even aan de tand te voelen, zodat je daardoor verder komt dan wanneer je het alleen zou doen.”

Bekijk de vacatures bij CROP

Wil jij net als Tjeerd bijdragen aan meer betrouwbaarheid? Bekijk hier onze vacatures.