Terug

Michelle Martinez Parra werkt sinds september 2021 bij CROP in Arnhem als Supervisor Accountancy & advies.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik ben Michelle. Ik ben Mexicaans, en ben op mijn 23ste vanwege de liefde geëmigreerd naar Nederland. Ik vind zingen en dansen erg leuk, en dan voornamelijk op Latijns-Amerikaanse muziek. Vanaf kinds af aan vind ik cijfers al interessant. Later leerde ik dat er een heel verhaal achter de cijfers zat.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik vroeg dat net aan een collega van mij; ze zei vriendelijk, behulpzaam geduldig, gedreven en sociaal. Lief hè? Ik ben oprecht geïnteresseerd is in de ander. Ik ben niet degene die direct op de voorgrond treedt, maar laat het op een andere manier terugkomen. Als een collega een (persoonlijk) probleem heeft, bied ik graag een luisterend oor.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Ik werkte hiervoor bij een ander accountantskantoor en studeerde ook aan de HAN. Dit kantoor focuste zich op één sector, maar ik wilde mijn kennis verbreden en groeien. Een klasgenoot moedigde mij aan om bij CROP te solliciteren. Mijn eerste vraag was: ‘wat is de sfeer bij CROP?’ Juist hoe zij over CROP sprak heeft ervoor gezorgd dat ik het gesprek ben aangegaan. Toen was ik ook direct enthousiast. En we zijn nog steeds collega’s.”

Waarom heb je voor CROP gekozen?

“Vanwege de sfeer! Ik voelde me bij binnenkomst voor het gesprek direct welkom. Beide gesprekken heb ik op één dag gevoerd. Ik ging daarna nog op gesprek bij een ander kantoor om te kunnen vergelijken, maar de sfeer was echt totaal anders. Tijdens het gesprek dacht ik al: ‘dit gaat het niet worden’. Ik wilde dat gevoel dat ik bij CROP had; een fijne energie en een organisatie waar ik mezelf kan zijn en verder kan groeien.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“In het begin vond ik het lastig. Ik had 13 jaar ergens anders gewerkt en dan moet je best wel wennen om met andere systemen en collega’s te werken (ze moesten waarschijnlijk ook wennen aan mij). Door een wisseling van directie was het landen ook moeilijk, maar na een aantal maanden kon ik gaan groeien en bloeien. Ik nog steeds erg blij met mijn overstap, en ik sta 100% achter het idee van CROP, mijn team en de kernwaarden.”

Wat is je leukste moment bij CROP tot nu toe?

“Niet persé het leukste moment, maar wel een mooi moment. Ik ben niet vaak ziek, maar ik had het toch een keer. Laat ik dat nou net worden als we een grote deadline hebben voor een klant. Ik vond het zo mooi dat het team, en in het bijzonder één collega, de hele boel van mij hebben opgepakt en dat de deadline alsnog is gehaald. Voor mij was dit een ‘wauw-moment’ en ik besefte op dat moment dat dit ook is wat bij CROP belangrijk is: met zijn allen ervoor gaan.”

Welk advies geef je toekomstige CROP’ers?

“Durf vragen te stellen! En als je start bij CROP hoef je niet direct alles zelf te weten. Je collega’s zijn er om te helpen.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Luister naar je gevoel. Is een familiare werksfeer en teamspirit belangrijk voor je? Je vindt het bij CROP. En ga een extra gesprek aan tijdens je sollicitatie, dan zal je zien wat het verschil is.”

Wil je ook dat gevoel ervaren? Solliciteer op een van onze vacatures!