Terug

Mathijs Brouwer werkt sinds het begin van zijn studie aan Nyenrode (in 2016) bij CROP in Hoofddorp. Inmiddels is hij Supervisor Assurance.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik heb een seizoenkaart van Ajax, dus in het weekend ga ik naar de uit- en thuiswedstrijden. Vroeger heb ik zelf op hoog niveau getennist, maar door blessures kan dat niet meer. Padellen is nu een mooi alternatief, met het mooie weer kan dat lekker buiten en anders binnen. Eens per twee weken doen we dat ook met een groepje collega’s vanuit Hoofddorp.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Hier heb ik me op voorbereid! Mijn collega’s zeggen: gedreven, ambitieus, behulpzaam en altijd in voor een lolletje en een praatje (soms iets te veel haha).”

Hoe komt dat terug in je werk?

“Ik wil zo snel mogelijk stappen maken en doorgroeien in de organisatie. Op het gebied van controle streef ik naar de hoogste kwaliteit. Ik ben daarbij kritisch en nauwkeurig op het werk van mijzelf en collega’s.

Ook in mijn studie wil ik zo hoog mogelijke resultaten halen, dat heeft er bijvoorbeeld in geresulteerd dat ik dit jaar met mijn scriptie “De route naar een volwassen enterprise risk managementsysteem” mag meedoen aan de Brenda Westra Opinie prijs.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Ik kwam CROP tegen op de open dag en bedrijvenmarkt bij Nyenrode, daar hadden we al echt een gezellig en leuk gesprek. Ook de sollicitatiegesprekken die volgden waren heel spontaan en sociaal. Het draaide om kennis met elkaar maken en niet zozeer om prestaties en dergelijke. Pas ik bij CROP en binnen het team? Dat vond ik wel prettig. Ik zag mezelf gewoon bij CROP werken.

Er waren ook aanbiedingen van andere kantoren, maar die heb ik niet eens geopend. Daar was de persoonlijke aandacht een stuk minder en die mensen stonden in een strak driedelig pak. Dat is niks voor mij.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Leuk! Ik heb heel snel, heel veel verantwoordelijkheden gekregen en ben snel doorgegroeid binnen de organisatie. En we hebben een super leuk team met veel jonge mensen.

Daarnaast ben ik ook actief met bijvoorbeeld de werving van nieuwe collega’s op open dagen en het organiseren van leuke uitjes, zoals de CROP Champions League, BBQ-avond en het jaarlijkse ski-uitje. Dat vind ik een leuke afwisseling.”

Aan welk moment heb je de leukste herinnering?

“De skivakanties en de CROP Champions League in de ArenA vorig jaar! Dat heeft ongeveer 5 maanden aan onderhandelingen met zowel de ArenA als het bestuur gekost, maar het is gelukt en het was een groot succes!”

Waar ben je trots op?

“Dat we een hele leuke werksfeer op kantoor hebben, we doen het echt met z’n allen. We maken tijd voor elkaar vrij en helpen elkaar als je ergens tegenaan loopt. Ik regel ook vaak studie- en tentamenbegeleiding in de avonden, om collega’s te helpen in hun studieproces. Ik ben trots op hen als ik dan zie dat ze het ook halen en verder doorgroeien.”

Welk advies geef je toekomstige CROP’ers?

“Zet de dingen die jij belangrijk vindt op nummer één en investeer in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wees proactief over je leerdoelen en bespreek die met je mentor, buddy of begeleider. Dat geldt ook voor je studie. Maak tijd om te leren en vraag daar vrij voor. Als je er goed over communiceert, kunnen we een deadline wel verschuiven of neemt een collega het over.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Twee woorden: gewoon doen. Bij CROP kies je voor de persoonlijke sfeer en goede begeleiding met, naast je formele leidinggevende, een mentor en buddy. Je bent hier geen nummertje.”

Interesse? Bekijk hier onze vacatures.