Terug

Na bijna 12 jaar op de Amsterdamse Zuidas, is Majid Ettafahi nu werkzaam bij CROP als Director Tax. Hoe ervaart hij het hier en wat zijn de grootste verschillen met zijn vorige werkplekken?

Allereerst, wie ben jij?

“Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Ik heb in Rotterdam gestudeerd, jarenlang in Utrecht gewoond en in Amsterdam gewerkt. Nu woon ik met mijn gezin nog steeds in de Randstad en werk ik in Ede, al ben ik ook op de andere CROP-locaties te vinden. Voor mijn familie maak ik graag tijd vrij, dat vind ik echt belangrijk.”

“Mijn vrouw en ik houden van reizen. Dat is met kinderen natuurlijk aanpassen, maar daar hebben we inmiddels wel een modus in gevonden. In Marokko hoef je bijvoorbeeld geen grote afstanden te reizen om verschillende dingen te zien, dat is eigenlijk al een wereld op zichzelf.”

En op het werk?

“Een van mijn zakelijke ‘liefdes’ is fiscale estate planning. In dat vakgebied moet je fiscaliteit vertalen naar iemands droom voor later. Geen regels en cijfers, maar: wat wil je als jij er niet meer bent? Dat zorgt voor een grote betrokkenheid bij de familie achter de organisatie.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik heb een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Dingen moeten gewoon goed zijn. Met name in onze tak van sport, want er worden niet alleen zakelijke maar ook privé belangen aan ons toevertrouwd. Zeg je ja, dan brengt dat een verantwoordelijkheid met zich mee, maar dat is voor mij ook de drive om het echt goed te doen.”

Wanneer is iets ‘goed’ dan?

“Dat is vooral afhankelijk van of de klant er iets aan heeft. Je kan een memo van twintig pagina’s op heel duur papier schrijven, maar helpt dat iemand ook verder? Die klantvraag gaat trouwens nooit over zo min mogelijk belasting betalen. Dat stigma hangt een beetje rond fiscaliteit, maar verreweg de meeste – zo niet alle – Nederlandse familiebedrijven streven naar continuïteit. Dat is altijd het uitgangspunt.”

“Kies je voor CROP, dan kies je ook voor dat type klant; echte ondernemingen met daarachter echte mensen. Die stellen heel tastbare vragen zoals hoe ze hun personeel beter betrekken, hun kinderen beschermen of goede doelen ondersteunen die zij een warm hart toedragen. Daar bouw je vervolgens fiscaliteit omheen.”

Welk advies zou je toekomstige CROP’ers willen geven? 

“Wees niet bang om de stap te zetten en los te laten wat je nu doet, want je krijgt er iets voor terug waar je zelf invulling aan kunt geven. Bij CROP heb je zelf de regie over je carrière. Je krijgt de juiste begeleiding en er is ruimte om dingen op te pakken en ownership te nemen. Om iets groot te maken en te zorgen dat het de kwaliteitsstandaard raakt waar we naar streven. Durf te kiezen voor wat jij graag wil doen. Ik heb zelf liever spijt van iets dat ik wél heb gedaan, dan van wat ik niet heb gedaan.”

En, spijt gehad?

“Nog geen moment. CROP levert kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij niet alleen aandacht is voor de theorie van het vak maar ook voor de praktische toepassing daarvan voor de klant. Het werk dat wij hier doen, signaleren en creëren doet echt niet af aan wat ik gewend ben op de Zuidas.”

Kom jij het ook maken bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.