Terug

Chantal Bakkes is in maart 2020 gestart bij CROP in een voor CROP nieuwe functie als HR adviseur. Ze heeft zelf invulling kunnen geven aan haar rol. Natuurlijk was dat spannend en uitdagend, maar het bevalt haar prima! Ze woont samen en heeft een dochter.

Hoe zou jouw omgeving jou omschrijven?

“Mijn omgeving zou mij omschrijven als zorgzaam, spontaan, behulpzaam en gezellig. Ik sta altijd voor mensen klaar. Zo zou ik het samenvatten.”

En hoe komen de eigenschappen van jou weer samen in wat je doet in je werk?

“Ik denk in het dienstverlenende. Wat ik al zei over het klaar staan voor mensen, behulpzaam zijn. Wat dat betreft gaan werk en privé bij mij hand in hand. Luisteren en analyseren, de vraag achter de vraag kunnen horen. Erachter komen waar het echte probleem zit. Ik vind het heel fijn als we aan het eind van de klantvraag kunnen zeggen, dat we het echte probleem van de klant boven tafel hebben en dat we hebben kunnen helpen een stuk van de oplossing te vinden. Daar word ik blij van.”

Je zegt dat je zelf invulling kon geven aan je functie. Hoe ging dat?

“Van het begin af aan zijn ze daar heel duidelijk over geweest. Ze waren niet op zoek naar iemand die gaat zitten afwachten. Nou zo’n type ben ik niet, ik ga niet zitten afwachten tot het mijn kant op komt, maar soms moest ik wel even zoeken. Hoe ga ik dat contact leggen met klanten en wie kan me daarbij helpen? Dat was in het begin wel even uitdagend, maar het heeft me ook geholpen om bij de klant aan tafel te komen. HR advies was nieuw voor CROP en voor de klanten, maar ik wilde mijn verhaal vertellen. Ik ben echt heel trots dat dat van de grond is gekomen.”

Je werkt nu ruim een jaar bij CROP. Wat vind je het meest bijzonder aan werken bij CROP?

“Het meest bijzonder vind ik het menselijk aspect. Ik vind het belangrijk om bij een organisatie te werken die de mensen op één zet. Want als ik als werknemer goed in mijn vel zit en het gevoel heb dat ik het vertrouwen heb van mijn werkgever dan merkt de klant waar ik voor werk dat ook. Dat vind ik super belangrijk en dat doet CROP echt heel goed.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

‘Eerlijk gezegd heb ik zelf in het begin ook even geaarzeld. Dat zat in het feit dat CROP een accountancy organisatie is. Natuurlijk heten we accountants & adviseurs en val ik onder het tweede kopje, maar ik wist niet goed of het wel bij mij zou passen. Ik zou willen zeggen: laat je niet afschrikken door het imago dat misschien aan de accountancy hangt. In de praktijk valt dat namelijk heel erg mee. Ik ben ondanks mijn twijfels toch het gesprek aangegaan en daar ben ik nog steeds blij om!”

Wil jij ook werken in een uitdagende omgeving? Check onze vacatures of stuur een open sollicitatie.