Terug

Mark werkt sinds 2006 bij CROP in Ede. Tot vorig jaar was hij Manager Audit & Assurance, maar in januari 2024 heeft hij de overstap gemaakt naar Pre-Audit Services, een nieuwe loot aan de boom van CROP. Hij legt uit waarom hij al 18 jaar met veel plezier bij CROP werkt.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Mijn naam is Mark, ik ben 40 jaar en woon in Veenendaal samen met mijn vrouw en dochter. In mijn vrije tijd volleybal ik graag en houd ik van een lekker wijntje.”

“Na afronding van mijn studie ben ik bij CROP gaan werken. Het is nu wel anders dan toen ik startte. Dat komt onder andere door de professionalisering bij CROP. Toen ik in Ede begon waren we met zo’n 25 collega’s, nu zitten we tegen de 75. Dit betekent dat je wel meer moet structureren en regelen.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik denk dat mensen mij zouden omschrijven als positief, enthousiast, een harde werker, maar ook: stronteigenwijs.”

Hoe komt dat terug in je werk?

“Ik ben redelijk overtuigd van mijn eigen kunnen. Het zou goed zijn, als ik soms wat minder met mijn mening op de voorgrond treed. Maar ik kan met alle collega’s wel goed samenwerken hoor. Het teamgevoel is voor mij erg belangrijk. En plezier hebben in het werk. Als je met een groot team zit is het voor mij belangrijk dat iedereen op zijn gemak is en goed functioneert binnen het team. Dan is het resultaat ook beter. Daar krijg ik energie van.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“In het laatste jaar van mijn studie kreeg ik verschillende verzoeken van kantoren om langs te komen voor sollicitatie- of kennismakingsgesprekken. Maar via een oud-collega van mijn bijbaantje tijdens mijn studie hoorde ik van CROP. Door zijn enthousiasme heb ik hier gesolliciteerd. En na mijn gesprek met Robin Koelewijn was ik overtuigd en heb ik voor CROP gekozen.”

Waarom heb je voor CROP gekozen?

“Ik had een heel fijn gesprek met Robin, we hadden wel een klik. CROP leek me een fijn kantoor om te werken en dat is ook wel gebleken na 18 jaar. In Ede werken een hoop oud gedienden. We zijn meer dan collega’s, eigenlijk zijn we een soort familie van elkaar.”

Met wat voor werkzaamheden houd je je bezig?

“Tot vorig jaar was ik onderdeel van de assurance-afdeling bij CROP in Ede. Mijn werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit het aansturen van controleteams, controle werkzaamheden bij grote klanten uitvoeren en het begeleiden en adviseren van kleinere mkb-ondernemingen. Sinds 1 januari 2024 ben ik overgestapt naar Accountancy & Advies, waar Pre-Audit Services onder valt. Hier ben ik verantwoordelijk voor de voorbereiding en de begeleiding van de controle van de jaarrekening bij verschillende klanten en de advisering die hieruit voortvloeit. Vaak ben ik ook bij de eindbespreking van de jaarrekening met de extern accountant, als begeleider van de klant. Dat is wel heel anders dan toen ik zelf de controles deed. Daarnaast doe ik nog deels de werkzaamheden die ik vorig jaar ook deed. De afwisseling maakt het werk leuk.”

Wat betekent ‘de mensen maken CROP’ voor jou?

“Als ik aan CROP denk, denk ik eerder aan personen dan aan een bedrijf. Dat zijn vaak de personen waar je mee samenwerkt. Je bouwt samen iets op en weet wat je aan elkaar hebt. Je collega’s geven je het gevoel dat je op je plek zit. Natuurlijk moet je kwalitatief goed werk leveren, maar de band die je onderling hebt, is ook bepalend voor het succes van het kantoor of van CROP als geheel.”

Welk advies geef je toekomstige CROP’ers?

“Wees jezelf, denk ik. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en persoonlijkheid en ik heb het liefst dat iedereen zichzelf ’meebrengt’. Dat is het meest interessant voor iedereen en dat hou je het langst vol. Ik denk dat CROP een organisatie is waar iedereen zichzelf kan zijn. Als je jezelf kunt zijn, haal je ook het beste uit jezelf. Dan ben je relaxter en presteer je beter. Dat is ook een goede basis voor onderling vertrouwen. En dan is het ook niet zo erg als je eens een foutje maakt, dat lossen we dan met elkaar op.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Bij twijfel zeg ik altijd: niet doen. 😊 Dat klinkt misschien gek, maar ik heb redelijk wat sollicitatiegesprekken gevoerd en de klik is er of is er niet. Op het moment dat je twijfelt, weet ik niet of het nog goed komt. Je onderbuik is over het algemeen een goede raadgever. Maar om een goede indruk te krijgen, zul je dus wel eerst moeten komen kennismaken.”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.

sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast over CROP of over een specifieke vacature? Neem contact op met één van onze recruiters of solliciteer direct via de website.

Sollicitatie

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis. We leggen met veel plezier uit wie we zijn, hoe we werken en wat we voor jou kunnen betekenen. Jouw wensen vinden we belangrijk.

Eerste gesprek

Met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen. De uitkomst wordt – bij indiensttreding – tijdens het eerste jaar bij CROP ingezet als leidraad voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Online assessment

In een tweede gesprek gaan we dieper in op de rol, functie, verantwoordelijkheden en het team. Vaak schuift er nog een andere collega uit het team aan, voor een nadere kennismaking.

Tweede gesprek

Gefeliciteerd! Iedereen is enthousiast, op basis van de gesprekken en jouw wensen doen we je een passend arbeidsvoorstel.

Arbeidsvoorstel

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract met de intentie deze na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.

Contract