Terug

Johan van der Meer is sinds oktober 2021 Tax Consultant bij CROP in Amersfoort. Hij wilde zich graag verder ontwikkelen en op meerdere gebieden inzetbaar zijn. Dat is goed gelukt bij CROP!

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik ben Johan van der Meer en werk sinds oktober 2021 bij CROP. Samen met mijn vriendin woon ik in Krimpen aan de Ijssel. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar de formule 1 en motoGP. Wat ik ook leuk vind om te doen zijn pubquizen geven en bijwonen, dit heb ik tijdens mijn studie in Maastricht veel gedaan. Daarnaast ga ik met een goede vriend één keer per jaar naar Italië om olijfolie te maken!”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Als open en enthousiast.”

Hoe komt dat terug in je werk?

“Bij CROP werk ik als Tax Consultant in het loonheffingenteam. Je praat veel met mensen die minder van het onderwerp af weten dan ik, dus je moet benaderbaar zijn en in Jip-en-Janneke-taal iets kunnen uitleggen. Dat gaat mij goed af en vind ik ook leuk om te doen.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Hiervoor heb ik bij een ander kantoor in Eindhoven gewerkt maar ik wilde mij verder ontwikkelen en breder inzetbaar zijn. Ik ben om me heen gaan kijken en werd toen benaderd door Gwen, die ik ken van onze studie(vereniging). Met Gwen had ik een leuk gesprek en het praat makkelijk, omdat zij dezelfde studie heeft gedaan en nu recruiter is bij CROP. Ze weet echt waar ze het over heeft en dat maakt zo’n gesprek extra fijn.”

Waarom heb je voor CROP gekozen?

“Voor het eerste gesprek hadden we een uurtje ingepland maar uiteindelijk was er zo 1,5 uur voorbij. Het was een heel leuk gesprek en de tijd vloog! Ik kreeg bij CROP de mogelijkheid om breder inzetbaar te zijn zodat ik alle aspecten van loonheffingen kan doen. Het tweede gesprek was met twee directe collega’s. Op die manier had ik een deel van het team ook al ontmoet. Ook hier was de sfeer weer erg goed. Het ging niet alleen maar over werk, we hebben ook gekletst over privézaken.”

Wat is het grootste verschil met je vorige werk?

“Bij CROP zijn de lijntjes veel korter, ook met andere servicelijnen. Ik werk veel samen met onder andere HR services en Legal. Dat werkt prima, we kunnen snel schakelen en iedereen is heel erg benaderbaar. Je kunt hier meer werkzaamheden doen en jezelf dus breder oriënteren. Ik vind de sfeer wel redelijk vergelijkbaar.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Goed! Er is veel aandacht voor het persoonlijke stuk, wat ik zelf erg prettig vind. Het gaat niet alleen maar over werk maar er is ook ruimte en tijd voor een praatje en een grapje. De tijd is voorbij gevlogen.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op hoe ik het tot nu toe heb gedaan. Ik heb op veel verschillende plekken in Nederland gewoond en heb mezelf telkens makkelijk kunnen aanpassen.”

Wat maakt werken bij CROP bij jou?

“De persoonlijke aandacht en dat er ruimte is voor jezelf en jouw eigen ding.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Ga het avontuur aan! Kijk of het bij je past, maar daar kom je alleen maar achter door het te doen. Er heerst hier een warme collegiale sfeer en je wordt hartelijk ontvangen. Er is aandacht voor meer dan alleen het werk dat je doet.”

Wil jij je ook verder ontwikkelen bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.