Terug

Daley Rienderhoff (30) werkt sinds 2020 bij CROP in Amersfoort. Hij wilde graag meer mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en is inmiddels Supervisor Accountancy & Advies. Hij vindt de sfeer in zijn team heel gezellig en vertelt dat de tijd vliegt bij CROP.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik ben Daley, 30 jaar en werk nu vier jaar bij CROP. Ik hou van voetbal. Zelf speel ik nu zaalvoetbal, maar ik heb altijd op het veld gestaan. En ik kijk er natuurlijk ook graag naar, vooral naar Ajax. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af voor een biertje.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik denk als vrij rustig en vrolijk.”

Hoe komt dat terug in/op je werk?

“Nou ja, ik loop niet vooraan in de polonaise, haha. In het begin ben ik altijd iets terughoudender. Naarmate ik mensen beter leer kennen, komt het vrolijke en gezellige meer naar voren. Het is voor mij belangrijk dat ik het goed kan vinden met collega’s met wie ik veel samenwerk. Ik kwam bij CROP binnen in de coronatijd en heb toen het eerste half jaar veel thuis gewerkt, dan is het wel lastig om mensen beter te leren kennen. Gelukkig hoeft dat nu niet meer.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Via een klasgenoot op de HAN destijds, die in Ede werkt. Ik werkte toen een aantal jaar bij een wat kleiner kantoor, maar ik heb wel ambitie en miste daar doorgroeimogelijkheden. Die kansen lagen er bij CROP wel.”

Waarom heb je voor CROP gekozen?

“Ik heb ook andere gesprekken gehad, maar bij CROP had ik gewoon een heel goed gevoel tijdens alle gesprekken die we voerden. Ik zocht een wat groter kantoor, met meer mogelijkheden om me te ontwikkelen. De laagdrempelige en informele sfeer hier sprak me ook erg aan. Dat merk je ook op de werkvloer, in de manier waarop we met elkaar omgaan. Ook zijn hier veel specialisten waar je mee kan samenwerken, als je wat meer de diepte in moet.”

Omschrijf het moment waarop je wist dat je bij CROP ging werken.

“Dat was niet echt één moment, maar meer een proces. Bij de vervolggesprekken met mijn toekomstige leidinggevende bleef mijn goede gevoel bevestigd worden. Ik vond het gewoon heel relaxed! Ik had toen natuurlijk ook wat meer vergelijkingsmateriaal, omdat ik ook andere gesprekken had.”

Met wat voor werkzaamheden houd je je bezig?

“Dat is heel divers. Hoofdzakelijk natuurlijk met het samenstellen van jaarrekeningen, maar ook het traject dat daarachter ligt zoals het verwerken of checken van de administratie van de klant. Daarnaast houd ik me bezig met het opstellen van financiële maandrapportages, waarin klanten zien waar ze hun geld nou uiteindelijk aan verdienen. Hoe zien de omzet, kosten en marges eruit en waar kan je eventueel bijsturen? Wat zijn de verschillen met vorig jaar en waardoor worden deze veroorzaakt? Daarnaast doen we ook btw-aangiftes en heb ik natuurlijk contact met mijn klanten.”

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

“Ook dat kan er iedere dag anders uitzien, maar in principe zijn wij als afdeling veel op kantoor. ’s Ochtends begin ik in mijn mailbox, om te kijken of er actuele zaken zijn die spelen en prioriteit hebben. Dan ga ik aan de slag met mijn eigen taken en planning, tenzij ik een interne of externe afspraak in mijn agenda heb staan. Over het algemeen zijn we in het voorjaar meer bij klanten dan in het najaar. Ik vind de combinatie daarvan leuk. Op locatie bij de klant werken is overal anders en daardoor soms wel intensief, op kantoor kan je echt weer even knallen.”

“We werken als team met weekplanningen, die gebaseerd zijn op bepaalde deadlines. Daar komt natuurlijk ook weleens wat tussen, daarom hebben we om de week planningsoverleg om te bekijken hoe het ervoor staat en of er geschoven moet worden.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?  

“De vier jaar die ik hier inmiddels werk zijn voorbij gevlogen, dat is een goed teken! En zo ervaar ik hier ook eigenlijk iedere werkdag. De dagen gaan zo snel, je staat er bijna niet bij stil. Ik kijk nooit op de klok of het al tijd is om naar huis te gaan. Dat komt natuurlijk ook omdat het druk is, maar vooral omdat ik het naar mijn zin heb.”

Aan welk moment heb je de leukste herinnering?

“Het geeft mij altijd veel voldoening als ik een resultaat bij de klant kan neerzetten, die echt meerwaarde oplevert. Niet alleen een opdracht uitvoeren, maar daar iets extra’s mee bieden.”

“Wat ik verder heel fijn en belangrijk vindt, is dat we gewoon een hele fijne en gezellige sfeer op de afdeling hebben. We hebben best wel een hecht team en zijn meer vrienden dan collega’s, dat maakt werken bij CROP voor mij heel leuk. Ook de afdelings- en kantooruitjes zijn altijd heel gezellig. Vorig jaar zijn we met het hele kantoor op citytrip naar Haarlem geweest, dat was super leuk.”

Waar ben je trots op?

“De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt sinds ik hier werk. Ik begeleid inmiddels zelf ook jongere collega’s en daar groei je ook weer door. Veel heeft te maken met goed plannen en prioriteiten stellen. Dat is gewoon het belangrijkste in alles, want als je dat niet onder controle hebt wordt het allemaal een stuk lastiger.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

“Dat je gewoon echt jezelf kan zijn en de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. CROP is best wel een grote organisatie, maar toch heel informeel en laagdrempelig.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Ik denk oprecht dat je het niet beter kan treffen in onze branche dan bij CROP. In ons werk hoor je vaak dat er veel druk op mensen wordt gelegd, maar dat heb ik hier nooit zo ervaren. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden, maar er zitten hier niet iedere avond tot laat mensen over te werken. Bij CROP doen ze echt hun best om de druk weg te nemen, dat vind ik heel prettig want ik ben daar zelf wel gevoelig voor.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij CROP? Bekijk hier de vacatures.