Terug

Crystal werkt sinds 2018 bij CROP. Ze kwam binnen op de afdeling Corporate Finance, maar is inmiddels (Senior) HRM Professional. Dat doet ze met enorm veel passie, toewijding en plezier. Ze vertelt hoe en waarom ze deze carrièreswitch binnen CROP heeft gemaakt.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik ben Crystal, 41 jaar en getrouwd met Edward. We wonen in Woudenberg en samen hebben we twee tienerdochters. Sinds een aantal jaar hebben we een aantal chalets aan het Luganomeer die we verhuren. Daar zijn we dus sowieso twee keer per jaar te vinden. Daarnaast ben ik een fanatiek hardloper en bootcamper, op dit moment train ik voor een halve marathon!”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Als iemand die niet stil kan zitten en altijd bezig is! Ik heb veel energie en aandacht voor mensen, zowel op het werk als privé. Ik houd van het HR-vak en vindt het leuk om mensen verder te helpen. Ik ben ook heel gestructureerd en werk graag planmatig, maar inmiddels heb ik ook geleerd om flexibel te zijn.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Ik heb een financiële achtergrond en heb 13 jaar bij een grote bank gewerkt. Daar was ik altijd veel met cijfers en sales bezig. Na diverse reorganisaties besloot ik daaruit te stappen. CROP benaderde mij voor een functie op de afdeling Corporate Finance en dat heb ik ruim een jaar gedaan. Ik heb daar met plezier gewerkt, maar merkte dat ik toe was aan een andere uitdaging en wilde ontdekken hoe het werkleven er buiten de bankwereld uitzag.”

Hoe ben je toen verder gegaan?

“Met mijn leidinggevende destijds, heb ik goede gesprekken gevoerd. Samen werden we het eens dat deze functie niet bij me paste, maar dat mijn talenten wel heel waardevol zijn voor CROP. Uit een loopbaantraject kwam dat een mensgerichte functie beter bij mij past. De HR afdeling van CROP durfde het wel aan met mij, ondanks dat ik natuurlijk nog helemaal geen ervaring had binnen dit vak.”

“In december 2019 startte ik als Junior HR adviseur. Naast verschillende opleidingen, waaronder op het gebied van verzuim, gesprekstechnieken en een Post HBO HRM, ontwikkelde ik mij door learning on the job. Op dit moment volg ik een coaching opleiding, om mijn collega’s nog beter verder te kunnen helpen.”

Met wat voor werkzaamheden houd je je bezig?

“Mijn rol is verbinden. Samen met mijn collega’s ondersteun en adviseer ik het management van CROP op het gebied van personeel. We zijn sparringpartners voor zowel leidinggevenden als medewerkers en hebben veel gesprekken, over wat er allemaal speelt in de teams. Nieuwe collega’s spreken we na een aantal weken ook altijd even persoonlijk, om te peilen hoe het gaat met hun ‘landing’ bij CROP.”

“Daarnaast werken we natuurlijk ook aan diverse projecten, zoals digitalisering, het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden, medewerkerstevredenheidsonderzoek, en het loopbaanmodel van CROP. We werken daarbij zoveel mogelijk op alle locaties. Hoe vaker collega’s ons zien, hoe lager de drempel is om bij ons binnen te stappen als er vragen zijn of als het even niet lekker loopt.”

Aan welk moment heb je de mooiste herinnering?

“Er zijn meerdere momenten die voor mij bijzonder waren. Ten eerste dat ik het vertrouwen kreeg om te starten als HR adviseur, ondanks dat ik hier geen ervaring mee had. CROP geloofde gewoon dat ik dit kon. Vervolgens kreeg ik al na een jaar promotie. Dat had ik helemaal niet verwacht, maar bevestigde voor mij wel dat ik op de goede weg was. En ten slotte mijn vijfjarig jubileum bij CROP, in het najaar van 2023. Een hele mijlpaal, maar ik ben er echt doorheen gevlogen de afgelopen jaren.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op mezelf, dat ik deze stap heb durven maken! Het was best wel een sprong in het diepe en ik ben mezelf daarin ook wel tegengekomen. Mijn perfectionisme zat me in het begin erg in de weg, maar ik ben daarin goed begeleid en heb veel geleerd. Nu kan ik anderen daarbij ook weer adviseren en helpen.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

Ik voel me thuis bij CROP. Ik kan hier echt mezelf zijn. Bij CROP ben ik geen nummer, maar écht Crystal. Als het even niet goed gaat, mag je dat hier ook uitspreken. CROP is echt een hele mooie organisatie met aandacht voor de mens. We doen het samen en staan voor elkaar klaar.”

Wat zou je tegen iemand willen zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

“Kom je hier werken, dan kies je echt voor CROP als organisatie en het team waarin je terecht komt. Het gaat niet om de duurste auto, laptop of telefoon. Zo zijn de mensen hier niet. Het is een mooie groep professionals bij elkaar, met veel aandacht voor elkaar. Er is bij CROP ook veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je hebt hier altijd regie over je eigen ontwikkeling en we vinden het belangrijk dat de juiste talenten goed worden benut. We kijken daarbij echt naar de kwaliteiten van mensen.”

“Hard werken hoort er natuurlijk bij, maar er is ook veel ruimte voor plezier en gezelligheid met elkaar. Overwerken is hier niet de norm. Als je twijfelt, kom het dan zelf ervaren. We zijn heel informeel, dus kom gewoon een keer met ons praten. De koffie of thee staat voor je klaar, jij bent van harte welkom!”

Benieuwd naar werken bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.

sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast over CROP of over een specifieke vacature? Neem contact op met één van onze recruiters of solliciteer direct via de website.

Sollicitatie

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis. We leggen met veel plezier uit wie we zijn, hoe we werken en wat we voor jou kunnen betekenen. Jouw wensen vinden we belangrijk.

Eerste gesprek

Met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen. De uitkomst wordt – bij indiensttreding – tijdens het eerste jaar bij CROP ingezet als leidraad voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Online assessment

In een tweede gesprek gaan we dieper in op de rol, functie, verantwoordelijkheden en het team. Vaak schuift er nog een andere collega uit het team aan, voor een nadere kennismaking.

Tweede gesprek

Gefeliciteerd! Iedereen is enthousiast, op basis van de gesprekken en jouw wensen doen we je een passend arbeidsvoorstel.

Arbeidsvoorstel

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract met de intentie deze na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.

Contract