Terug

Hanne Veldman (47), werkt bijna 12,5 jaar bij CROP op Bureau Vaktechniek. Binnen zijn functie is hij één dag per week gedetacheerd bij netwerkorganisatie SRA. Daarnaast geeft hij les aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en begeleidt hij bachelor- en masterscripties. Hij omschrijft zichzelf als een energieke vaktechneut.

Wie ben jij en wat vind je leuk?

“Dat is een veelomvattende vraag. Ik zou mezelf omschrijven als een energieke vaktechneut. Ik vind het leuk om kennis tot me te nemen en ook weer over te dragen, maar ook om met mensen bezig te zijn en ze een stapje verder te brengen in hun denkproces.”

“Privé ben ik enorm getriggerd door de bergen en alles wat daar te doen valt; denk aan bergwandelen en skiën. Verder doe ik graag vrijwilligerswerk en lees en korfbal ik.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Mijn collega’s omschrijven mij als een stabiele factor die zich niet snel uit het veld laat slaan. Tegelijkertijd ben ik heel flexibel en toegankelijk. Ik merk heel sterk dat zowel de jonge collega’s als de partners me goed weten te vinden. Ondanks al mijn diverse functies, ben ik voor iedereen beschikbaar.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Ik heb echt vanwege de functie voor CROP gekozen. De vacature had een breed karakter. In plaats van verantwoordelijk te zijn voor één taak, mocht ik me met meerdere dingen bezighouden. Naast het beantwoorden van vaktechnische vragen, zijn dat bijvoorbeeld het handboek kwaliteit, leiden van vergaderingen en bepalen van beleid. Ik wist toen nog niet, dat CROP een hele menselijke organisatie is. Dat was een mooie bonus. De menselijke maat prevaleert hier echt.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Als buitengewoon plezierig. Ik heb alle ruimte gekregen om dingen te doen die ik en anderen bij mij vinden passen. Ik ben nog steeds heel blij met de keuze. Het leukste aan mijn werk vind ik dat alle aspecten van accountancy voorbijkomen en dat ik iets mag vinden van de diverse aspecten die accountancy met zich meebrengt. Dat spreekt me tot de dag van vandaag nog steeds aan. Met de materie bezig zijn, in plaats van anderen achter de broek aan te zitten. Vennoot of hoogleraar worden gaan mij niet gelukkiger maken, het werk dat ik doe past bij me.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op de professionaliseringsslag van Bureau Vaktechniek. En ook op het feit dat CROP meerdere mooie disciplines in huis heeft. Voorheen was het accountancy en belastingadvies, maar inmiddels veel meer. Dat vind ik mooi, zeker voor de kruisbestuiving tussen de disciplines.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

“Het maakt dat ik af en toe boven mezelf uitstijg door dingen te doen die ik van tevoren misschien niet had gedaan, in mijn eigen comfort zone blijvend. Dat maakt het werk aantrekkelijk en uitdagend.”

“Daarnaast natuurlijk de collega’s. De mensen bij CROP zijn no-nonsense, nuchter en analytisch sterk. Maar er is ook veel vrolijkheid en altijd ruimte voor een grapje. De uitjes met elkaar heb ik ook stuk voor stuk als een feest ervaren.”

Ook interesse in een baan die bij je past? Bekijk hier onze vacatures.