Terug

Arash Gilani werkt sinds januari 2023 bij CROP in Utrecht als werkstudent Fiscaal. Hij vindt het niet altijd even makkelijk om werk, studie en een sociaal leven te combineren en vertelt hoe hem dat bevalt bij CROP.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?  

“Ik ben Arash, 23 jaar oud en ik studeer aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor Fiscaal Recht. Wellicht wil ik volgend jaar een vervolgopleiding doen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, ik voetbal twee keer en fitness drie keer per week.”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Mensen zouden mij denk ik omschrijven als iemand die goed kan werken onder druk. Daarnaast past veel afwisseling in het werk ook goed bij mij.”

Hoe komt dat terug in je werk?

‘Ik kan goed met deadlines omgaan. Als het druk wordt, werk ik juist beter. Zo kan ik veel werk verrichten in een korte tijd.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Hiervoor was ik werkzaam bij een Big Four kantoor. Ik woon in Utrecht en werkte in Breda, maar de reistijd brak me op. Via LinkedIn kwam ik in contact met Gwen (recruiter bij CROP). Nadat we elkaar gesproken hadden, had ik een meeloopdag op het kantoor in Utrecht. Daarna was de keuze snel gemaakt!”

Kun je omschrijven hoe jouw carrière bij CROP zich heeft ontwikkeld?

“Ik krijg het gevoel dat ik bij CROP echt als vaste medewerker wordt gezien. In het begin moest ik daar wel een beetje aan wennen, want bij mijn vorige werkgever had ik dat gevoel niet. Ik deed veel routinematig werk en mocht geen advieswerkzaamheden doen. Bij CROP kan dat gelukkig wel en mag ik veel verschillende soorten werkzaamheden oppakken.”

Waarom heb je voor CROP gekozen?

“Als werkstudent vind ik het belangrijk dat de werkzaamheden zo breed mogelijk zijn. Op die manier kun je overal aan proeven en ontdekken waar je interesses liggen, zodat je jezelf daarna kunt verdiepen in een bepaald onderwerp. Bij CROP is dit allemaal mogelijk. Het is super leerzaam, je krijgt veel vrijheid en de drempel ligt ook lager dan bij een Big Four kantoor.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Leuk! We hebben een hecht team, waar je op kunt vertrouwen en waar ik me thuis voel. Ik probeer daar zelf ook een bijdrage aan te leveren. Zo organiseer ik regelmatig uitjes, zoals padellen of uit eten met elkaar.”

Waarom is CROP een goede plek voor studenten om werkervaring op te doen?

“Bij CROP word je als werkstudent niet aan je lot overgelaten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, uiteindelijk kun je kiezen waar je interesses liggen en welke kant je dus op wilt.”

Waar ben je trots op?

“Waar ik het meest trots op ben is de ontwikkeling die ik de afgelopen periode heb gemaakt. En dan met name met het aangifte werk. Ook ben ik trots op mijn doorzettingsvermogen. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om werk, studie en een sociaal leven te combineren.”

Waakt maakt werken bij CROP voor jou?

“De vrijheid die je krijgt. Zo wordt er heel erg rekening gehouden met bijvoorbeeld tentamens. Je krijgt voldoende tijd om jezelf goed voor te bereiden en CROP is flexibel als je tijd vrij nodig hebt voor je studie.”

Wat zou je adviseren aan studenten die overwegen om bij CROP als werkstudent aan de slag te gaan?

“Word mijn collega! De vrijheid die je hier krijgt, krijg je naar mijn idee ergens anders niet zo snel. Je kunt werk en studie erg goed combineren, iets wat voor mij erg belangrijk is.”

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden bij CROP? Bekijk hier de vacatures