Terug

David de Boer (25) werkt op het moment dat we hem spreken 9 maanden bij CROP als Junior IT Audit Professional.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik woon samen met mijn vriendin in Nijmegen en ben – natuurlijk – supporter van NEC! Zelf voetbal ik ook al mijn hele leven. Dat doe ik nog steeds in Millingen, waar ik vandaan kom, met mijn vrienden van daar.”

“Sinds ik fulltime werk heb ik meer tijd om ook andere hobby’s op te pakken dan toen ik nog studeerde, want toen werkte ik in de avonden. De laatste tijd ga ik dan ook regelmatig een stukje wielrennen of even voor een boek zitten.”

Hoe ben je bij CROP terecht gekomen?

“Ik heb Economie & Bedrijfseconomie gestudeerd met een master in Accounting & Control. Ik had niet perse iets met IT, maar toen ik klaar was met mijn studie werd ik door CROP benaderd en ik had ook niet echt een helder beeld van wat ik wilde gaan doen. Na me te verdiepen in wat IT audit precies inhoudt en verschillende gesprekken ben ik ervoor gegaan.”

Wat trok je over de streep?

“Bij CROP heb je veel opties. Ik vind het interessant om me in iets nieuws te verdiepen en merk dat ik hier echt wordt meegenomen in de ontwikkelingen. Zo werd me al snel gevraagd of ik cursussen wilde doen.”

“Daarnaast kan ik ook op andere gebieden binnen de organisatie meekijken. Zo kan je in de toekomst werkzaamheden gaan combineren of eventueel een switch maken. Ik krijg de vrijheid om te kijken wat bij mij past en hoef me niet vast te pinnen op één onderwerp. Dat is belangrijk voor mij.”

En wat houdt werken bij IT audit precies in?

“Bij IT Audit kijken we naar de informatiesystemen die betrekking hebben op de jaarrekening. We kijken hierbij vooral naar de risico’s die hiermee gepaard gaan. Wie zijn de gebruikers van een systeem, wat kunnen zij en is dat wenselijk? Kunnen zaken niet zomaar aangepast worden? Zijn de systemen bereikbaar? Het gaat meer om het grotere geheel, over de beheersing van de informatiesystemen, en niet zozeer over hoe een programma exact werkt. Dat spreekt mij wel aan.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Goed! Ik ben overal met open armen ontvangen. Ik vind het leuk dat ik op verschillende plaatsen kom en veel mensen spreek, omdat we niet gebonden zijn aan één vestiging. Zo kun je overal meekijken. Laatst keek ik terug in mijn dossier en zag ik dat ik al voor zo’n 75 klanten heb gewerkt. Dat is toch wel heel leuk om te zien!”

“Afgelopen zomer mocht ik ook meedoen aan de Young Talent Academy, qua coronamaatregelen kon dat allemaal toen. We waren een paar dagen met de jongere collega’s samen op een externe locatie. Naast vakinhoudelijk verdieping zoeken was er ook tijd om elkaar te leren kennen tijdens bijvoorbeeld een borrel en barbecue. Dan merk je dat het persoonlijke ook echt belangrijk is.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

“De ongedwongen sfeer en de open cultuur. Ik kan met iedereen op iedere vestiging goed overweg. Dat maakt het fijn werken. Je kan ook zelf aangeven of je iets anders zou willen. Daar wordt echt naar geluisterd en ook iets mee gedaan. Je hebt zelf inspraak in je eigen ontwikkeling. Ik zou CROP zeker aanbevelen als werkgever, ja.”  

Ook interesse in een baan met opties? Bekijk hier onze vacatures.