Terug

Michiel Appelhof is Senior Manager Legal.  Ontwikkelen is zijn grootste drijfveer. Niet de groei van de Legal-praktijk staat voorop, maar de ontwikkeling en groei van het team.

Hoe zouden mensen jou omschrijven?

“Mensen zeggen wel over mij dat ik gepassioneerd m’n werk doe. Als ik me ergens in vastbijt, dan vind ik het ook leuk om ermee door te gaan en tot het beste resultaat te brengen. Ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging, ook met betrekking tot klant en collega. Daar wil ik het beste voor.

Ik heb een bepaalde gedrevenheid en wil graag iets bereiken. Ik vind het mooi om met collega’s een groot project af te ronden, maar ook om een klant bij te staan als het moeilijk gaat met zijn of haar onderneming.”

Wat voor rol neem je aan bij CROP?

“Ik werk onderhand twee jaar bij CROP. Hiervoor werkte ik in de advocatuur. Als Senior Manager Legal bij CROP ervaar ik meer ruimte voor brede ontwikkeling. Ik kan hier mijn ideeën uitwerken en daar een team bij opbouwen.

Dit kan alleen omdat ik het vertrouwen van de organisatie heb gekregen, het gaat bij CROP niet om hoeveel jaar ervaring je hebt. Als je een goed idee hebt, resultaten laat zien en de juiste houding hebt, krijg je het vertrouwen en de ruimte om het beste uit jezelf te halen. Ontwikkelen is mijn grootste drijfveer. Dat er niet in beperkingen wordt gedacht vind ik belangrijk.”

Hoe is het om te werken binnen team Legal bij CROP?

“Ik ervaar het als mijn missie om mijn team te laten groeien en ontwikkelen. Ze moeten zich gesteund voelen als dat nodig is en de ruimte krijgen als ze dat verlangen.

Het is voor mij belangrijk dat je, ook als junior, de ruimte en vrijheid kunt pakken wanneer je denkt dat je daar klaar voor bent. Daarbij is begeleiding een speerpunt. Niet de ontwikkeling en groei van de Legal-praktijk staat voorop, maar de ontwikkeling en groei van het team.  

Bovendien werk je niet alleen binnen team Legal veel samen, je werkt ook veel samen met specialisten uit andere vakgebieden – fiscalisten, corporate finance adviseurs, accountants en meer. Daardoor word je ook een betere adviseur. Je blik wordt breder dan je eigen werkgebied.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik denk toch wel de grote projecten zoals internationale overnames met het M&A advisory team. Daar werk je als team samen met ervaren accountants, fiscalisten en corporate finance adviseurs. Dat zie je niet zo snel in de mid-size advocatuur, en zeker niet in zo’n ontspannen sfeer.”

Wat maakt die ontspannen sfeer?

“De korte lijntjes met collega’s maken dat we snel kunnen schakelen en overleggen, terwijl iedereen veel ruimte krijgt om zijn eigen onderdeel van zijn werkzaamheden te doen. Daar komt bij dat hiërarchie niet bestaat bij CROP, iedereen is vanaf de eerste dag een gelijkwaardig lid van het team. Waar het in de zakelijk dienstverlening regelmatig voorkomt dat samenwerken veel neerkomt op controle en verantwoording afleggen, is het bij CROP andersom. Als je hier laat zien wat je kunt, krijg je al snel vertrouwen.”

Hoe heb je CROP tot nu toe ervaren?

“Ergens tussen leuk, goed, open en transparant. CROP is enorm toegankelijk en informeel. Dat past bij mij, een organisatie die veel ruimte biedt voor eigen invulling van wat je wilt doen en leren.

Je bent vaak zelf de rem op wat je kunt, wat je wilt en ook hóe je dat wilt bereiken. De mensen van CROP helpen en ondersteunen je daarbij. Door vrijheid te geven waar het kan en door te ondersteunen waar nodig.”

Bekijk de vacatures bij CROP

Wil je ook vrijheid om je (leer)doelen te bereiken? Bekijk hier onze vacatures.