Terug

Anne-Marie neemt plaats en kijkt glimlachend om zich heen. Ze is Senior Tax Manager in Arnhem en vervult een landelijke rol als service lijn verantwoordelijke. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van twee tienerdochters.

Ah, tieners! Dat kan weleens uitdagend zijn lijkt me?

“Ja, soms wel. Ik houd van orde en structuur, dat hebben zij nog iets minder. Een rommelige kamer of hun troep laten slingeren, dan denk ik: ruimen jullie het gelijk even op? Uiteindelijk kan ik het vaak niet laten en neem ik zelf het heft in handen, waarop mijn man en dochters weer dingen kwijt zijn. Of er liggen al dingen in de papierbak die nog niet weg moesten. Maar dat geeft mij rust in mijn hoofd. Dan kan ik écht ontspannen. Dus ja, dat is soms best uitdagend, maar even later kunnen we er gelukkig om lachen.”

Dat ordelijke in jouw karakter wordt bij CROP zeker wel gewaardeerd?

“In mijn werk komt dit inderdaad goed van pas. Ik houd van orde, van lijstjes maken, ik breng graag structuur aan. Hiermee help ik aan een stukje opbouw en innovatie binnen CROP. Samen met mijn team denken we op een gestructureerde wijze na over de toekomst en helpen we de organisatie verder. We hebben onze organisatie nu bijvoorbeeld zo georganiseerd dat als er iemand uitvalt, collega’s gewoon door kunnen gaan met deze werkzaamheden. Het is zichtbaar, waardoor we elkaar sneller kunnen helpen. Structuur inbouwen kost eerst misschien wat tijd, maar uiteindelijk bespaart het juist veel tijd.”

Je werkt alweer een paar jaar bij CROP, hoe heb je die ervaren?

“Als ik CROP vergelijk met drie jaar geleden, is het een compleet andere organisatie. We zijn meer open, werken meer over de locaties heen en ook op het gebied van automatisering is er ontzettend veel verbeterd. Daar heb ik in het begin voornamelijk op gefocust. Ik zag dat er nog veel verbeterd kon worden en CROP stond open voor verandering, zodoende zijn we daarmee aan de slag gegaan. Hierin merk ik het verschil met de ‘big four’, waar ik eerst heb gewerkt. Bij CROP spreek je echt met de klanten. Mijn hart ligt ook echt bij het MKB. Daar leer je je klanten echt kennen, mag je ideeën neerleggen en wordt er geluisterd. Dat vind ik leuk, zo kan je echt verandering teweeg brengen.”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?
“Vooral de klanten waar ik zelf echt contact mee heb. Dat maakt het uitdagend. Maar ook het contact met collega’s, met je team onderling is goed. We vinden het belangrijk om gezellig dingen te ondernemen. Zeker de jonge garde gaat vaak samen iets eten, ik vind het leuk dat ze dat onderling doen. Dingen buiten het werk om voegen echt wat toe.”

Als je iets zou mogen meegeven aan toekomstige CROPPERS, wat zou dat dan zijn?

“Wees jezelf, wees open in je ideeën. Er wordt altijd naar je geluisterd en er is ruimte om met iets nieuws te komen, dus durf dat ook. En doe je niet anders voor dan dat je bent, dat hoeft niet bij CROP. Tien jaar terug was het strakke pakken en stropdas. Die dragen we nog weleens, maar we sluiten ook aan bij onze klanten en de veranderende maatschappij. CROP verandert mee.”

Houd jij net als Anne-Marie van een uitdagende werkomgeving? Kijk dan snel bij onze vacatures.