Terug

Yannick Veldhuizen is 18 jaar oud en werkt sinds augustus 2023 bij CROP Amersfoort als Junior Staff Compilation. Hij is begonnen als stagiair en studeert op dit moment deeltijd Accountancy aan Hogeschool Windesheim.

Wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik hou van voetballen en vind het leuk om in het weekend lekker uit eten of naar feestjes te gaan met vrienden of mijn vriendin. De laatste tijd is het op dat gebied wel wat rustiger, omdat ik door mijn werk en studie nu wat drukker ben, haha! Bij CROP is er gelukkig wel een studieregeling, waardoor je de helft van je studietijd onder werktijd mag doen.”

Wat vind je leuk aan je werk?

‘’Op het vakgebied vind ik sowieso het werken met cijfertjes leuk, daar ben ik ook altijd goed in geweest. Exacte vakken was altijd wel mijn ding. Wat ik hier vooral heel leuk vind, is wanneer ik bezig ben met specificaties en daar verschillen in ontstaan, om die dan uit te zoeken en recht te trekken.’’

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven en hoe komt dat terug in je werk?

‘’Ja, toch wel lastig. Ik denk wel als een sociale gezellige jongen, soms ben ik ineens een half uurtje weg omdat ik met iemand sta te praten. Ik ben ook iemand die graag zelf dingen wil uitzoeken,  ik hoor dan ook weleens dat ik meer vragen mag stellen. Daar wacht ik soms langer mee omdat ik het zelf probeer te ondervinden. Nieuwsgierig en leergierig, dat ook wel.’’

Waarom heb je voor CROP gekozen?

‘’Ik kende CROP al van naam. Toen mijn stagebegeleider op het MBO Amersfoort de vacature liet zien heb ik gelijk gereageerd.  Vervolgens kreeg ik dezelfde dag nog antwoord en werd ik ‘s middags gebeld of er een sollicitatiegesprek gepland kon worden voor de volgende ochtend. Het voelde meteen goed van twee kanten.”  

Omschrijf het moment waarop je wist dat je bij CROP wilde werken

‘’Het gesprek dat ik had was heel informeel, meteen gezellig eigenlijk. Het was wel een sollicitatiegesprek maar we hadden het ook over andere dingen, daardoor leek het wel een gesprek met twee mensen die ik al jaren kende. Vervolgens gingen we een rondje lopen door het pand en heb ik kennis gemaakt met iedereen. Het was een heel warm welkom en ik heb nu nog steeds hetzelfde gevoel. Iedereen is benaderbaar en je wordt – ook als starter – gelijk getrokken met de rest, dat is heel prettig.’’

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Als een leuke, leerzame periode. Er zijn veel begrippen en regels waar ik nog nooit van had gehoord die ik nu van mijn collega’s leer, bijvoorbeeld op het gebied van fiscaliteit. Mijn vragen kan ik kwijt bij mijn mentor en als die er niet is loop ik zelf naar de fiscale afdelingen toe. Verder was de sfeer op kantoor voor mij een reden om hier na mijn stage te blijven.”

Waar ben je trots op?

‘’Ik ben trots op de prestaties die ik het afgelopen jaar heb gehaald. Ik heb mijn diploma gehaald en een baan waar ik het naar m’n zin heb en me op mijn plek voel, daar ben ik ook wel trots op. Dat ik bij mijn stagebedrijf mocht blijven werken, zie ik ook als een compliment. Ik heb wel het gevoel dat het lekker loopt allemaal.’’

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

‘’Uitdaging, diversiteit – dus heel veel verschillende dingen kunnen doen –  en een gezellige informele werksfeer. Ik vind het ook een pluspunt dat ze hier veel tijd en moeite nemen om leuke dingen met het personeel te doen, CROP is wel echt bezig met teambuilding. De Young Talent Academy’s, waar CROP’ers elkaar cursussen en trainingen geven, vind ik ook heel goed en leerzaam, je leert veel van elkaar. ’’

Wat zou je tegen iemand zeggen, die twijfelt om voor CROP te kiezen?

‘’Gewoon doen! CROP is een bedrijf waar genoeg uitdaging is met heel diverse klanten, zodat je in verschillende sectoren kan werken. Wat hier ook heel positief is, is dat de dienstverlening heel uitgebreid is met verschillende servicelijnen. Er zijn dus allemaal verschillende professionals op allerlei gebieden die jou kunnen helpen en ondersteunen in jouw carrière.’’

‘’Ik voel me voor nu helemaal thuis en zie voor de komende 10 tot 15 jaar in ieder geval genoeg uitdaging. Ik denk dat ik hier nog genoeg kan leren.’’

Wil jij ook werken en leren bij CROP? Bekijk hier onze vacatures.