Terug

Maarten Leeftink werkt sinds 2021 bij CROP in Amersfoort als Legal Counsel. Hij kwam met weinig ervaring binnen, maar vertelt dat hij door de kansen die hij krijgt bij CROP een enorme groei heeft doorgemaakt.

Even voorstellen, wie ben je en wat vind je leuk?

“Ik ben Maarten Leeftink, 28 jaar oud en ik werk nu bijna 3 jaar bij CROP. Ik woon samen met mijn vriendin in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wielrennen. Daarnaast vind ik het leuk om te borrelen met vrienden en ’s avonds een spelletje spelen. Ticket to Ride is dan wel favoriet!”

Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

“Ik denk als een rustige jongen, heel betrouwbaar, met een luisterend oor waar nodig en je kan ook goed met mij lachen.”

Hoe komt dat terug in je werk?

“Betrouwbaarheid is bij juridische werkzaamheden heel belangrijk! Als een klant of collega een juridisch vraagstuk bij mij neerlegt, kunnen zij er op vertrouwen dat ik zorg voor een goede afhandeling daarvan. Ik ben secuur in het werk wat ik doe. Collega’s kunnen ook bij me terecht als ze iets kwijt willen en natuurlijk ook voor de gezelligheid.”

Wat houden je werkzaamheden als Legal Counsel in?

“Ik werk als jurist bij CROP binnen het team ondernemingsrecht. Wij adviseren ondernemers onder andere over fusies en overnames, bedrijfsstructuren en uiteenlopende vragen op het gebied van contractenrecht. Aan de ene kant zijn we een soort ‘juridische huisarts’ voor onze klanten en zijn we breed georiënteerd. Aan de andere kant doen we ook heel specialistisch werk.”

Je hebt rechten gestudeerd, maar bent geen advocaat geworden?

“Ik heb tijdens mijn studie wel stages gelopen bij advocatenkantoren om te kijken of de advocatuur bij mij past. Het procederen vond ik wel heel gaaf, maar procederen vindt over het algemeen plaats als partijen ergens discussie over hebben. Onder aan de streep vind ik het doen van advieswerkzaamheden leuker dan proceswerkzaamheden, omdat je dan aan de voorkant zaken goed kunt regelen.”

Je werkt in een klein team, hoe is het om zo nauw samen te werken?

“Het is een heel leuk team met korte lijntjes. Hiërarchie is er niet echt, bij grote projecten kun je als junior meteen meedraaien en je krijgt snel eigen verantwoordelijkheden. We groeien heel hard, daardoor kun je ook meedenken over hoe het team eruit zou moeten zien in de toekomst. Er wordt daarbij ook echt geluisterd naar de input die je geeft.”

Werk je alleen met je team samen of ook met andere afdelingen?

“Juridische vraagstukken staan bijna nooit op zichzelf, we werken als afdeling Legal dan ook nauw samen met de accountants, fiscalisten, corporate finance adviseurs en andere specialisten binnen CROP. De mooiste samenwerkingen vind ik grote overname- of (her)structureringstrajecten, waarbij we met verschillende afdelingen samenwerken voor de klant en we aan het einde van het traject een mooi eindresultaat neerzetten.”

Hoe heb je je tijd bij CROP tot nu toe ervaren?

“Goed, heel leuk! Ik heb een enorme groei doorgemaakt, omdat ik veel kansen kreeg. Daarbij word je steeds goed begeleid en krijg je op een fijne manier feedback. Soms wordt je in het diepe gegooid. Dat zijn natuurlijk spannende momenten maar die momenten zijn ook enorm leerzaam. Naast dat ik mijn baan inhoudelijk leuk vind, zijn de collega’s ook heel gezellig, het is altijd wel even lachen of een praatje maken op de werkvloer of tijdens borrels en andere activiteiten.”

Kun je een specifiek moment noemen dat een positief effect op jou had?

“Toen ik voor het eerst in een groot project het aanspreekpunt voor de klant was. In dat project was het tot op het laatste moment spannend of we het gewenste resultaat zouden bereiken. Het slotstuk van het project waren de onderhandelingen bij de notaris, waarbij ik namens CROP en de klant aan zou sluiten. Dat was super spannend, maar het was heel gaaf dat het gelukt is. Zoiets geeft echt een boost aan je zelfvertrouwen.”

“Je hebt soms momenten nodig waarbij je in het diepe gegooid wordt om weer te leren en beter te worden. De omgeving blijft daarbij vertrouwd, mocht je er niet uitkomen dan is er altijd een collega als back-up. Zo kun je stappen maken in een veilige omgeving!”

Wat maakt werken bij CROP voor jou?

“Op een hoog niveau dienstverlening leveren, terwijl de sfeer onderling heel relaxed is! De projecten zijn van grote omvang en kunnen ook zeker gepaard gaan met een hoge druk, maar wel met een goede onderlinge sfeer en dat maakt het leuk!’

Welk advies geef je toekomstige CROP’ers?

“Neem de regie om je eigen pad te bewandelen, dan kun je hier bij CROP een hele mooie tijd hebben. Als je iets wil, is er eigenlijk altijd wel ruimte voor bij CROP. Je kunt echt doen wat je leuk vindt!”

Wil jij ook leren in een veilige omgeving? Bekijk hier de Vacatures.