Terug

Bij CROP geloven we in een werkomgeving waar passie, samenwerken en plezier samenkomen. Naast het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit in onze dienstverlening, vinden wij het belangrijk om een cultuur te creëren waarin de mensen centraal staan.

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten

Daar streven we iedere dag op de werkvloer naar, maar we organiseren ook regelmatig activiteiten en uitjes om even uit de dagelijkse werkzaamheden te stappen en de verbinding tussen collega’s te versterken.

 

Gezamenlijke activiteiten

Mooie voorbeelden waar álle CROP’ers van alle locaties bij elkaar komen zijn:

  • CROParade; een dag bomvol inspiratie en verbinding op een mooie externe locatie
  • CROP nieuwjaarsbijeenkomst; traditiegetrouw proosten we op de eerste maandag na de kerstvakantie met elkaar en kijken we vooruit naar het komende jaar
  • De CROP Champions League; tijdens een gezellige familiedag strijden voetbalteams vanuit alle locaties tegen elkaar om de felbegeerde titel

Daarnaast heeft iedere locatie van CROP ook zijn eigen activiteiten en tradities, zoals ski-uitjes, city-trips, kerstdiners, zomer-barbecues en kantoorborrels.

Kom jij het maken?

We zeggen niet voor niets: de mensen maken CROP! Kom jij het maken?

sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast over CROP of over een specifieke vacature? Neem contact op met één van onze recruiters of solliciteer direct via de website.

Sollicitatie

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis. We leggen met veel plezier uit wie we zijn, hoe we werken en wat we voor jou kunnen betekenen. Jouw wensen vinden we belangrijk.

Eerste gesprek

Met behulp van een assessment onderzoeken we waar jouw capaciteiten en ambities liggen. De uitkomst wordt – bij indiensttreding – tijdens het eerste jaar bij CROP ingezet als leidraad voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Online assessment

In een tweede gesprek gaan we dieper in op de rol, functie, verantwoordelijkheden en het team. Vaak schuift er nog een andere collega uit het team aan, voor een nadere kennismaking.

Tweede gesprek

Gefeliciteerd! Iedereen is enthousiast, op basis van de gesprekken en jouw wensen doen we je een passend arbeidsvoorstel.

Arbeidsvoorstel

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract met de intentie deze na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.

Contract